Steklena drsna vrata: moderna in praktična rešitev

 

Ali ste pred odločitvijo katera vrata namestiti v svoje stanovanje, pa ne veste za katero vrsto vrat izbrati, želite pa imeti moderno opremljeno stanovanje? Imate v prostorih malo prostora in bi vam vratna krila bila v napoto? Potem so steklena drsna vrata prava rešitev za vas. S takimi vrati boste v prostoru ohranili največ svetlobe kar je možno, povrhu pa vam vratna krila ne bodo v napoto, saj vratna krila ne segajo v prostor, temveč ga prihranijo. Steklena drsna vrata so izdelana iz prozornega kaljenega persol jedkanega stekla, na katerega lahko vgraviramo ali natisnemo različne vzorce, ki površino vrat dodatno popestrijo. Steklo kot material se v gradbeništvu vse več uporablja, zato bo z montažo takih vrat, vaše stanovanje opremljeno z najmodernejšimi materialom, ki se odlično ujame s katerimkoli stilom stanovanja. Glede na kupčeve zahteve proizvajalci nudijo steklena drsna vrata z transparentnim steklom, torej prosojnim skozi katerega se vidi, in netransparentnim, skozi katerega se ne vidi oziroma je tako steklo zamegljeno.

 

Glede na namen uporabe ločimo naslednje vrste steklenih drsnih vrat:

  • drsna v steno
  • drsno ob steni
  • zgibna
  • nihajna

Steklena drsna vrata so primerna za manjše notranje prostore, kjer je malo prostora za standardno vratno krilo. Poznamo enokrilna in dvokrilna notranja steklena drsna vrata.

 

Ali ste vedeli?

Običajna notranja krilna vrata, so v sredici votla, oziroma niso narejena iz masivnega lesa. Kljub temu pa ta sredica ni prazna, ampak je zato, da zagotavlja boljšo toplotno izolacijo in nižje toplotne izgube, napolnjena z različnimi materiali. Najpogostejši material, ki se uporablja za naponitev notranjosti vrat je celuloza oziroma neke vrste karton, nekoliko dražja vratna krila pa so lahko znotraj oblečena tudi z perforirano iverno ploščo ali pa s celo polno iverno ploščo.
 

Kategorije